Negatívnyomás-terápia könyvbemutató

2018. február 26-án a Magyar Újságírók Országos Szövetségének székházában lesz a Negatívnyomás-terápia című könyv bemutatója. A könyv felelős szerkesztője dr.Szentkereszty Zsolt. A könyv számos szakember közreműködésével jött létre. A kiadást támogatta a HARTMANN-RICO Hungária Kft.

2017. évi gyógyszerpiaci elemzés

A PHARMORIENT 304. számában jelenik meg a magyar gyógyszerpiac 2017. évi alakulását
elemző cikk, amely tartalmazza a szerző előrejelzését is a 2018. évre.

PATIKA KÓDEX 20. aktualizálás

Hamarosan megjelenik a PATIKA KÓDEX 20. aktualizálása, amely a 2018. január 1-jétől érvényes patikaműködés szabályait, előírásait ismerteti. A könyv nélkülözhetetlen a gyógyszertárvezetők és meghatározó tulajdonosok számára, hogy jogszerűen tudják működtetni a patikai vállalkozást.

Többet kell várnia a magyar biztosítottnak

Közel négyszer annyit kell várniuk szürkehályog-műtétre a magyar betegeknek az esztergomi kórházban, mint azoknak, akik egy szlovák betegbiztosító segítségével kaphatnak magyarországi ellátást. Egy-másfél hónapot kell várniuk szürkehályog-műtétre a szlovák Dovera biztosító betegeinek az Esztergomi kórházban. A magyar biztosítottak ezzel szemben 114 napot várnak ugyanitt, ugyanerre a műtétre. A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő adatai szerint egyébként Magyarországon ma szürkehályog-műtétre átlagosan 92 napot kell várni, a nagyobb beavatkozásokra viszont sokkal többet: csípőprotézis esetében 275, gerincstabilizáló műtétnél 297, az orthopédiai nagyműtéteknél 332, térdprotézis-műtétnél pedig közel egy évet, 341 napot is szenvedhet a beteg, mire sorra kerül.

Forrás: ATV